A Csíkkozmásért Egyesület augusztus 18-20. között szervezett családos találkozót csíkkozmási családok számára a DESÁG Panzióba. A  résztvevők különböző, műhelymunkákon, kiscsoportos és párban való beszélgetések során töltődhettek fel lelkileg. A program részeként kirándulásra, raftingra, medencézésre és társasjátékozásra is sor került. A gyerekek önfeledten játszhattak, színes köveket festettek és gyerekdalokra táncolhattak. A program vasárnap este szentmisével zárult a csíksomlyói kegytemplomban. A rendezvényen 8 kozmási család vett részt.  A családos találkozó fő támogatója Hargita Megye Tanácsa volt.

A Csíkkozmásért Egyesület idén ötödik alkalommal szervezte meg a Cset-Feszt keretén belül a Falu-tour nevű Honismereti és tájékozódási versenyt. A versenybe összesen 30 személy nevezett be. A versenyzők csapatban és egyénileg is versenyeztek, 20 különböző feladatot kellett időre teljesíteniük. A verseny során a résztvevőknek ki kellett deríteniük többek között, hogy mikor születtek és haltak meg falunk híres szülöttjének Boga Alajosnak a szülei, hányan haltak meg az 1719-es pestisjárványban és hányan maradtak életben, de viccesebb feladatoknak is eleget kellett tegyenek a versenyzők. A Communitas Alapítvány által támogatott összeget egyesületünk jutalomkönyvek vásárlására fordította. Ezúton is köszönjük a Communitas Alapítvány támogatását.

A Tuzson János Fúvós Egyletet a 2022-es évben 800.000 forinttal támogatta a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. A támogatási összeget eszközvásárlásra fordították. Sikerült beszerezni 1 darab szoprán saxofont, 1 darab F Tubát, 20 darab menetkottatartót és 20 darab hangszerek tisztítására alkalmas olajat. A támogatást ezúton is köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek

1 2 3 21