Komisz Sport Egyesület

Csíkkozmásnak először a Labdarúgó Szövetséghez bejegyzett csapata az 1970-es években volt, ez a csapat az 1980-as években megszűnt.

Az 1990-es évek végén új csapat alakult Csíkkozmási Nyerges néven Pari László vezetésével és ezt a csapatot vette át a Csíkkozmási Komisz Ífjúsági Szervezet, a nevét is Komisz-ra változtatva. A csapat vezetését Szántó László vette át.

Jelenleg a csapat vezetése és szervezése megoszlik az eredeti vezetőség és több jelenlegi vagy volt játékos között, ebben is egy jó csapatmunkát képezve. A csapat mindenkori és legfontosabb célkitűzése az, hogy a csapaton belül jó, baráti hangulat legyen eredménytől függetlenül, a meccseiket pedig a fair-play szellemében játszák.

A csapat mindig a Csík-körzeti Labdarúgó Bajnokságban szerepelt, ez a romániai labdarúgásban az 5. ligát jelenti. Kivétel a 2010-11-es szezon amikor a Labdarúgó szövetség létrehozott egy 6. ligát és ide sorolta a Komiszt, de ebben a szezonban a csapat ki is harcolta a feljutást az 5. ligába.

Sporteredmények közül a legfontosabb a Labdarúgó Szövetség által Csík-körzetis labdarúgócsapatok számára megszervezett téli minifoci-bajnokság megnyerése 2017-ben.

A csapat legfőbb támogatója a Csíkkozmási Közbirtokosság, de a Csíkkozmásért Egyesület is pályázik a csapat számára, valamint Csíkkozmás testvértelepülése, Lukácsháza mezeket és labdákat ajándékozott és a Polgármesteri hivatal állandó támogatását is élvezi.