Idősek köszöntése és katonabúcsúztató

November 16.-án, szombaton a Polgármesteri Hivatal és a Csíkkozmásért Egyesület kettős eseményt szervezett a község lakosainak.

A rendezvény egyik része a községbeli idősek köszöntése volt, amelyre minden 70 év feletti lakos meg volt híva. 13 órától ünnepi szentmisén vettek részt, miután átvonultak a csíkkozmási kultúrotthonba, ahol a Tuzson János Fúvósegylet zenével fogadta őket. Ezután a teremben Szántó László polgármester köszöntötte az ünnepelteket, majd az unokák verses köszöntése után Virág György alpolgármesterrel egy-egy szál virágot adtak át nekik. Az idősek köszöntését hagyományosan ebéd követte.

A rendezvény második része, amelyik nyitott volt mindenki számára, a Nyergestető 170 emlékévhez kapcsolódó előadás volt. A Katonabúcsúztató című nótás-táncos előadást a csíkkozmási Bojzás Néptánccsoport és a Csíkszéki Mátyás Huszáregyesület adta elő. Ebben az előadásban katonadalokat hallhattunk és az ezelőtti katonabúcsúztatók, katonavacsorák hangulatát láthatták viszont vagy ismerhették meg a nézők. Az előadás előtt Magyarország Főkonzulátusa részéről Lukács Bence Ákos vezető konzul köszöntötte az egybegyűlteket.

A kettős esemény támogatói a Betlehen Gábor Alap, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, Csíkkozmás Közbirtokossága és a Lázárfalvi Szent-Anna Közbirtokosság voltak.

Share.