Bővült a focisták és a fúvósok felszerelése és eszköztára

A Csíkkozmásért Egyesület a Tuzson János Fúvósegylettel partnerségben 10000 euró összeget pályázott és nyert meg a Leader Program keretén belül. A megnyert összegből 8000 euró a futballcsapatnak jutott, amelyből teljes mérkőzés és bemutató ruházatot valamint felszerelést, továbbá mérkőzéshez szükséges eszközöket vásároltak. A Tuzson János Fúvósegylet 2000 euróra különböző hangosítási eszközöket vásárolt, amelyek a szabadtéri zenélést és a zenélés közbeni mozgást könnyítik.

Az átadásra és az eszközök bemutatására 2019 november 10.-én került sor a csíkkozmási futballpályán, amely alkalommal a Komisz futballcsapat a csík-körzeti bajnokság 9. fordulójában a csíkszentimrei Töviske csapattal mérkőzött meg. A mérkőzésen a Tuzson János Fúvósegylet bíztosította a zenei aláfestést és a hangulatos szurkolást az új felszerelésben pályára lépő helyi csapatnak, amelyik 5-1 arányban győzni tudott a Szentimreiek ellen.

A pályázat összegét, amit előre ki kellett fizetni és aztán visszaigényelni, Csíkkozmás Közbirtokossága kölcsönözte az egyesületeknek.

Az uniós forrásból támogatott pályázat egyik fő feltétele a pályázó egyesületek és az általuk támogatott szervezetek közötti, több éves múltra visszatekintő együttműködés volt. Az a tény, hogy ennek a feltételnek megfeleltek a pályázók úgy az egyesületek, mint az általuk működő szervezetek kitartó munkáját mutatja és dicséri.

Share.