Alkotótábor Nyergestetőn

A Csíkkozmásért Egyesület harmadik alkalommal szervezte meg a Csíkkozmási Képzőművészeti Alkotótábort, amelyen többnyire csíkkozmási vagy Csíkkozmás községhez kötődő alkotók vettek részt.

A június 28-30.-án megszervezett eseményen összesen huszonhárom résztvevő alkotott különböző technikákkal, megoszthatták tapasztalataikat, kísérletezhettek, megfigyelhettek új módszereket és tanulhattak egymástól.

A tábor az előző alkalmaktól eltérően nem volt tematikailag teljesen szabad, mivel a tábor is csatlakozott a Nyergestető emlékév programjaihoz, ezért minden alkotónak legalább egy munkát Nyergestető témában kellett készítsen. Ennek érdekében a szokásos sószéki helyszínt is felváltotta a Nyergestető Történelmi Kávé- és Vendégház udvara mint a tábor új helyszíne.

Az alkotótábor anyagi hátterét a Csíkkozmásért Egyesület sikeres pályázata biztosította, amely révén a Communitas Alapítványtól 1000 RON-t kapott eszközökre, ugyanakkor a Nyergestető Emlékév programjaként a Betlehen Gábor Alap is juttatott anyagi forrást, továbbá a Nyergestető Történelmi Kávé- és Vendégház és Csíkkozmás Közbirtokossága is segítették a tábor lezajlását.

Share.