Falunapok Lázárfalván

Június 22.-én és 23.-án falunapokat szerveztek Lázárfalván. Az odalátogatókat és résztvevőket színes programkínálat fogadta, amelyben minden korosztály megtalálhatta a neki megfelelő szórakozási lehetőséget.

Szombaton a sportpályán zajlottak az események, ahol már reggel nekiálltak a főzőversenyen résztvevők előkészíteni, készíteni a finomabbnál finomabb ételeket. Közben a gyerekek vehettek részt különböző ügyességi
vetélkedőkön, biciklivel, labdákkal, repülőhajtogatással kellet megmutassák gyorsaságukat, ügyességüket és persze az ügyesebbeket díjazták is.

Ezek után minifoci következett, ahol a Kozmási Komisz körzetis futballcsapat lázárfalvi és kozmási játékosainak csapata mérkőzött meg a lázárfalvi fiatalokkal. A program a szekeres ügyességi versennyel folytatódott, amelyben rendhagyó módon a fogatosoknak még egymást talicskával is kellett taszítsák, sört kellett igyanak vagy fát is kellet fűrészeljenek.

A verseny után díjazás következett, ahol a szekeres ügyességi verseny és a főzőverseny résztvevői és legjobbjai részesültek elismerésben és természetesen minden jelenlévő megkóstolhatta a finom ételeket. A szombati nap szabadtéri bulival végződött, a jó hangulatot Dj Dirty Drop bíztosította.

A vasárnapi program az ünnepi szentmisével kezdődött, majd a templomból kijövőket a Tuzson János Fúvós Zenekar köszöntötte a templom előtt.

19 órától a helyi kultúrotthonban a Bojzás és Bojzácska Néptánccsoportok előadására látogathattak ki az érdeklődők, majd 21 órától ugyanitt bál következett, amelyen a Tequila Band zenélt, és ezzel lezárultak a falunapok.

Az esemény szervezői és támogatói a Polgármesteri Hivatal, a Vulkán Tűzoltó Egyesület, a Vihar Egyesület, a Szent Anna Közbirtokosság, a Helyi Vállalkozók, az Önkormányzati Képviselők, a Hargita Gyöngye és a Csíki Sör Manufaktúra voltak.

Share.