Eltemették a farsangot a községben

Március 4.-én, vasárnap farsangtemetésre került sor a község mindkét falujában, amelyet a helyi Polgármesteri Hivatal és a Bojzás és Bojzácska néptánccsoportok szerveztek.

Az esemény Lázárfalvában kezdődött, ahol a helyi iskolásokkal együtt vonult le a Nyírről a zenés, farsangi menet a kultúrház udvaráig. Itt került sor a farsangtemetési „szertartásra”, siratásra, majd a bábuégetésre, ezután a tánccsoportok tánccal búcsúztatták a telet. A résztvevőket és a megjelenő nézőket farsangi fánk, meleg tea és bor fogadta.

A program Kozmáson folytatódott a falu közti zenés felvonulással, amelynek a végén a templom téren ugyancsak sor került a télbúcsúztató előadásra, Illéstemetésre, táncra  és természetesen itt sem hiányzott a farsangi fánk és a meleg ital, amellyel minden jelenlévőt megkínáltak.

Az esemény fő támogatója az ACCENT GeoÖkológiai Szervezet volt, a szervezők ezúton is köszönik nekik a támogatást és ugyancsak köszönettel tartoznak a mindkét faluban fánkot és teát elkészítő szülőknek valamint a Tulipán Panziónak a segítségért, a zenészeknek a jó hangulatért és muzsikáért, és nem utolsó sorban a Maturi turkálónak a bábuk ruháiért.

Share.