Együtt ünnepelt a közösségünk

A Csíkkozmásért Egyesület partnerségben Csíkkozmás Község Önkormányzatával az előző évekhez hasonlóan újra megszervezte az Idősek Napját.
A rendezvény szentmisével kezdődött, majd a helyi kultúrotthonban kulturális műsorokkal folytatódott. Elsőként a helyi Tuzson János Fúvószenekar előadását tekinthették meg a résztvevők.
A program keretén belül átadásra került 13 pár karaktercipő és 4 pár székely csizma a helyi Bojzás Néptánccsoport részére, melynek megvásárlását Hargita Megye Tanácsa támogatta. A Bojzás és Bojzácska Néptánccsoport felcsíki és mezőségi táncokkal örvendeztette meg az időseket. A néptáncoktatást szintén Hargita Megye Tanácsa támogatta.
Az idősek ezután elfogyasztották ebédjüket, majd a Csíkkozmásért Egyesület részéről egy nagy meglepetésben volt részük. Minden idős személyről kivetítettek egy-egy fiatal korú képet. A képek kivetítése zenei aláfestéssel történt.
A vetítés után a polgármester felköszöntötte az időseket egy-egy szál szegfűvel, melyet a helyi Harzoly KFT támogatta. Az Idősek Napja zenei hátterét helyi önkéntes zenészek biztosították.
Az Idősek Napja megszervezését Hargita Megye Tanácsának alintézménye, a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság valamint a helyi Közbirtokosság támogatta.

Share.